Information

Pianolärare 8-9 november 2014

 

 

Berit Tohver

har bl.a. varit pianolärare på Musikhögskolan för elever i musiker-, kyrkomusiker-

och musiklärarklassen. Framfört modern svensk pianomusik och undervisat på

Sibeliusakademien och Oslos Musikhögskola.

Innehaft Malmö kulturstipendium, Svenska statens konstnärsstipendium och

Svensk-Finska fondens stipendium.

Debut 1961 i Stockholm. Sveriges Radio både solo- och kammarmusikverk.

Rikskonserter m.m. Spelat ca 15 g med orkester, bl.a. Bach, Mendelssohn,

Mozart, Franck.

 

Pia Yngwe

Pia Yngwe studerade påmusikerlinje vid musikhögskolan Ingesund för Gunnar Ahlmark,1973-1975. Därefter studier mellan 1975-1979 på musikerlinje och pianopedagoglinje för Ingemar Bergfeldt vid Musikhögskolan i Göteborg.

Hon var anställd sominstuderare och repetitör vid Göteborgs Musikhögskola, musiker/operalinje, GöteborgsOperan och Värmlands musikteater mellan åren 1979-1986.

Har gjort ett flertal inspelningar för Sveriges Radio.

Deltagitsom pianist tillsammans med Vocal Art Ensemble (fd. Kammarkören Pro Musica), vid konserter, skivinspelningar och turnéer såväl i Sverige som internationellt.

Konserterat mestadels med sångare i Sverige och gjort flera turnéer i Rikskonserters regi.

Undervisar sedan många år i piano och kammarmusik på musiklinjen vid Hvitfeldtska Gymnasiet

 

Ha-Young Sul

Ha-Young har medverkat i ett antal nationella och internationella pianofestivaler; the International Piano Festival i Eindhoven, Holland; Steinway & Sons Festival i Berlin, Tyskland; Piano en Saintonge, Frankrike, Festival Archipel, Schweiz, Helsingborgs Pianofestival och Båstads internationella kammarmusikfestival. Ha-Young har också framfört flera solo- och kammarmusik-uppträdande i Sverige, England, Israel, Tyskland, Frankrike, Schweiz, USA och Syd Korea.

Har medverkat flertal gånger i TV och radio (BBC, DR-radio, Sveriges Radio P2, Suisse Romande, Sveriges Television).

2011 framförde hon verk av Liszt och bjöd in utvalda pianister för denna Liszt jubileumskonsert som ägde rum i Stenhammarsalen, konserthuset, Göteborg. Konserten spelades in av Sveriges Radio P2.

Ha-Young är också en hängiven interpret av nykomponerad musik. Hon har framträtt med Ensemble Contemporain i Schweiz, Betsy Jolas, Lionel Rogg och Rolf Martinssons Acquarius på konserter. Pianoverk av Sofia Gubaidulina blev lysande mottaget av tonsättarinnan. Ett dokumentär utsändes i Sveriges Radio 2011. 

Turnerar regelbundet bland annat med Nordic Art Trio.

Vid 15 års ålder blev Ha-Young Sul antagen vid det KUNGLIGA DANSKE MUSIKKONSERVATORIUM i Köpenhamn som den yngsta eleven genom tiderna. Mellan 1993 och 1998 studerade hon för Tom Ernst och Professor José Ribera i pianosolo samt Anne Öland och Amalie Malling i kammarmusik samt Friedrich Gurtler (ackompanjemang). Hon examinerades med högsta möjliga betyg 13 i Piano-Solo och Kammarmusik.

1998 till år 2000 fortsatte hon sina studier i  "Postgraduate Performance Course" och Pianoteaching med Professor Christopher Elton vid ROYAL ACADEMY OF MUSIC LONDON och tog examen med Honours. 1999-2000 gick hon i Pianoteaching program med Vanessa Latarche. Sedan 2001 arbetar Ha-Young med Romauld Sztern i Malmö.

I juni 2003 tilldelades hon "Diplôme de Soliste" efter sina studier i 'Classe de Virtuositè', en pianoklass för den franske pianisten och pedagogen Dominique Merlet vid CONSERVATOIRE DE MUSIQUE DE GENÈVE i Schweiz.

Hon har också medverkat i masterklasser för professorer såsom Hans Leygraf, Paul Badura-Skoda, Charles Rosen och Pnina Salzman. Under 2004 har hon arbetat med Jose Feghali, Stanislav Ioudenitch (båda Guldmedalj vinnare i the Cliburn International Piano competition), Yoheved Kaplinsky och Tamas Ungar. År 2005 medverkade Ha-Young på  Helsingborgs Pianofestival med masterklasser för Per Tengstrand och Iliya Itin.

Ha-Young är initiativtagare och konstnärlig ledare för Göteborgs Pianofestival.

www.hayoungsul.com

 

Sonia Jingryd

Född och uppväxt i Brasilien. Har gått musiklinjen på Konst- och Musikskolan i Curitiba, Brasilien.

Har deltagit i flera internationella musikfestivaler i Brasilien och vid dessa tillfällen haft Master Classes.

Har haft konserter i Brasilien, Belgien samt här i Sverige, både som solist och kammarmusiker.

I Brasilien har Sonia haft Master Classes med Gilberto Tinette, som anses vara Brasiliens bästa pianopedagog.

Belgien Master Classes med Daniel Blumenthal.

I Sverige Master Classes med Professor Hans Pålsson.

Genomgått Pedagogisk Kompletteringskurs för musiker vid Musikhögskolan i Göteborg.

Arbetar som pianopedagog och turnerar dessutom flitigt runt om i Sverige.

 

Björn Månsson

studerade 1975-84 vid Musikhögskolan i Göteborg och avslutade sina studier där med solistdiplom och debut som solist med orkester i Göteborg och Norrköping 1982, samt med egen pianoafton i Göteborg 1984. Därefter studerade han i Paris för professor Vlado Perlemuter. Förutom ett stort antal konserter i Sverige har Björn Månsson även medverkat som ackompanjatör, kammarmusiker och solist vid konserter i Frankrike. Holland, Polen och Tyskland. Han har även gjort ett flertal inspelningar för Sveriges Radio. Som pedagog verkar Björn Månsson vid Hvitfeldtska gymnasiets musiklinje i Göteborg.Han har även tidigare undervisat vid musikhögskolan i Göteborg och de senaste femton åren vid Musikhögskolan Ingesund som lärare i piano och pianometodik. Sedan många år samarbetar han med Eva Larsson och de har tillsammans ofta framfört program med svenska romanser.

 

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)